Повернутися до звичайного режиму

"Дорожня азбука малятам" (гра-подорож)

З 12 серпня по 12 вересня 2016 р. В Чернігові проходив Всеукраїнський місячник безпеки дорожнього руху. Не залишилися осторонь і працівники центральної бібліотеки для дітей ім. О. П. Довженка. В рамках цього місячника вони разом з класоводом 2 класу ЗОШ №10 Мартиненко І. Ю. підготували захід – гру – подорож «В країну дорожніх знаків». І це не випадково, адже сучасний світ з його насиченістю автошляхів та вулиць повний небезпеки для маленьких пішоходів. І незнання правил дорожнього руху може призвести до тяжких наслідків, а єдиний необачний крок може зупинити щасливу дитячу ходу, замінивши її болем.

На захід було запрошено офіцера пре служби майора поліції Копистко В. В., який професійно, досить емоційно і в доступній для дітей формі розповів дітям про правила дорожнього руху,провів гру « Правила руху», під час якої діти самі побували в ролі поліцейського, водіїв, пішоходів. При цьому були використані поліцейські атрибути : жилет, свисток, жезл, «зебра», картуз. Вони також ознайомилися з дорожніми знаками, правилами поведінки на дорозі.

Співпраця бібліотек і поліції на цьому не закінчиться. Адже ЦБ бібліотека ім. М. Коцюбинського , ЦДБ ім. О. Довженка та дитячі бібліотеки міської системи стали переможцями конкурсу програми « Поліс» ( Поліція і спільнота) проекту «Залучення громадськості до реформи – поліція і спільнота». Бібліотеки спільно з поліцією м. Чернігова проводитимуть заходи, мета яких – запобігання дитячому дорожньо – транспортному травматизму, збереження життя учнів, дотримання ними правил дорожнього руху, а також налагодження діалогу між поліцією і громадськістю.


Галерея ""Дорожня азбука малятам""

Кiлькiсть переглядiв: 786

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.